Om oss

Jag har genomgått  Cavaliersällskapets och Svenska Kennekklubbens uppfödarutbildningar.

 

 

Min första kontakt med cavalieren fick jag som liten flicka i början på 70-talet. En kompis uppe hos mormor och morfar i Östersund hade en blenheimhane vid namnet Laban. Jag blev överförtjust i rasen och drömde länge om att jag också skulle ha en egen ”Labanhund” men den drömmen blev verklighet först som vuxen många år senare.

 

1983 köpte jag min första cavalier och har haft cavalierer sedan dess. Min första cavalier var en underbar liten tricolortik som kallades för Z (Zäta). Hennes mamma var Dorinda och pappa var Norduch Höjdens Zatchmo. Hon var den underbaraste hund man kunde tänka sig.

 

Ett par år senare träffade jag min man Svenne och han blev lika förtjust i cavalieren som jag.Tillsammans kom vi fram till att det vore roligt att ha en kull valpar och det var då uppfödarrollen startade.

 

Z fick sin första kull 1986 och då kom Trixiez´s Afrodite till familjen. Pappa till kullen var Nocturnes Asterix och därav blev det kennelnamnet Trixiez's, en blandning av namnen Asterix och Z.

 

Våra cavalierer är en mycket viktig del av familjen och de föds upp i hemmiljö. De är ett underbart sällskap och en otroligt tillgiven vän. Vi lever ett aktivt liv och älskar att vara ute i naturen och då har vi naturligtvis hundarna med oss. De älskar att träna agility, lydnad och viltspår eller att få följa med på skoterturer, pimpelfiske, skogspromenader, fjällvandringar, att åka fyrhjuling, båt och bil eller att bara ligga och mysa i soffan eller sola på altanen.

 

Vi strävar efter att föda upp så friska och sunda cavalierer som möjligt och hoppas att de får ett långt och glädjefyllt liv hos sina familjer. Vi följer SKK's och Cavaliersällskapets regler och rekommendationer och avlar endast på hjärta, knä och ögon u.a.

 

En valp från oss flyttar vid tidigast 8 veckors ålder, är avmaskad, veterinärbesiktad, vaccinerad, chipmärkt, registrerad i SKK och dolda fel försäkrad.


 

 

 

 


Z vår första cavalier

Vår första kull. Från vänster: Nocturnes Asterix, Trixiez's Amadeus, Trixiez's Afrodite och Z